Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:12

IOCC και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στηρίζουν το Αννουσάκειο Ίδρυμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών, (International Orthodox Christian Charities – IOCC), που εδρεύει στις Η.Π.Α και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, προέβησαν σε δωρεά Υγειονομικού Υλικού αξίας τριακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων, εννιακόσιων τριό δολαρίων (345.903, 65 $) προς το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Η παραλαβή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου Δ.Σ. του Αννουσάκειου, της κας Χρυσάνθης Λοίζος, Συντονίστριας Προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα, της κας Δέσποινας Κατσιβελάκη, Συμβούλου και Συντονίστριας Προγραμμάτων αποστολής IOCC, της κας Αμαλίας Καλογριδάκη, εκπροσώπου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στην Κρήτη, ως και του Διεθυντού και προσωπικού του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Η δωρεά αυτή, η οποία έφτασε με ειδικό container από την Αμερική, περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες υγειονομικού υλικού όπως χειρουργικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά είδη, εξοπλισμό φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης, εργαστηριακό υλικό, αναλώσιμα κ.ά. είδη και υλικά και θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης του Αννουσάκειου, ως επίσης και των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διαθέτει το Ίδρυμα: τα δύο Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», την Κινητή Ιατρική Μονάδα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, κ.α. Σημαντικό, επίσης, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί σε Υγειονομικές Μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «O Άγιος Γεώργιος» και τα Κέντρα Υγείας της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κισάμου και Σελίνου. Για την βέλτιστη κατανομή και διανομή της μεγάλης αυτής δωρεάς έχει συσταθεί επιτροπή από το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις πολλές ευχαριστίες της Ι. Μητροπόλεως και του Ιδρύματος προς τον IOCC και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, η οποία και χρηματοδότησε την δαπάνη αποστολής του υλικού από την Αμερική στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική ψυχή, η οποία μεγαλουργεί όπου γής και ιδιαίτερα στην Ήπειρο της Αμερικής, δεν ξεχνά την μάνα Πατρίδα τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύει. Βαθιά η ευγνωμοσύνη και από καρδιάς οι ευχαριστίες μας προς τον IOCC και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, οι οποίοι με την ευγενή αυτή χειρονομία προσφοράς τέτοιας ποσότητας υγειονομικού υλικού προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μητροπόλεως μας θα ανακουφίσουν εκατοντάδες εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ως επίσης και Υγειονομικές Μονάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και θα καλύψουν ανάγκες ουσιαστικές.

Τους ευχαριστούμε, ιδιαίτερα που εμπιστεύθηκαν το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μητροπόλεως μας δια την γενναιόδωρη και ευγενή αυτή χειρονομία και δωρεά και ευχόμεθα σύντομα να εκλείψουν οι ανάγκες τέτοιων δωρεών. Στην Πατρίδα μας και τον λαό μας αξίζει μια καλύτερη μοίρα και ζωή». Όπως σημείωσε η κ. Δέσποινα Κατσιβελάκη, Σύμβουλος και Συντονίστρια Προγραμμάτων του IOCC, ο IOCC ιδρύθηκε το 1992 στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, ενώ από το 2012 έως σήμερα στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην οικονομική και προσφυγική κρίση σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει προσφέρει βοήθεια μεγαλύτερη των 35.000.000,00$, Από το 2012 έως σήμερα έχει παραδώσει μόνον στην 7η ΥΠΕ Κρήτης 6 container με υγειονομικό υλικό αξίας 4.000.000,00$, κατέληξε η κ. Κατσιβελάκη, εκφράζοντας την χαρά της για την συνεργία αυτή με το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ