ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Η Εκκλησία έκανε τα πάντα για τα τηρήσει τα όσα είχαν συμφωνηθεί με την Πολιτεία και να λειτουργήσει με ευταξία και ασφάλεια για την υγεία των πιστών”, επισημαίνει μέσα από την εγκύκλιο που εξέδωσε, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

“Δυστυχώς όμως κάποιοι από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν σεβάστηκαν τα συμφωνηθέντα και χωρίς καμία επικοινωνία με την Εκκλησία αποφάσισαν μονομερώς διαφορετικά”, τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις τους πιστούς της επαρχίας του και προσθέτει πως “εμείς ως μέλη της Εκκλησίας είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Να δώσουμε την καλή ομολογία και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν να εμπαίζεται η ορθόδοξη Εκκλησία και η πίστη των ορθοδόξων χριστιανών σε ημέρες και εορτές όπως αυτής των Θεοφανείων”.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, παράλληλα, σημειώνει πως “υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες τηρούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο καλόπιστος διάλογος που πάντοτε φέρει καλύτερα αποτελέσματα”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως και “η ελλαδική ορθόδοξη Εκκλησία αυτήν ακριβώς την οδό επιλέγει”.

Ο κ. Μάξιμος, επιδιώκοντας να ακολουθήσει τις χθεσινές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι “κατά την ημέρα των Θεοφανείων οι ιεροί ναοί της μητρόπολης θα παραμείνουν ανοιχτοί για την συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες”. Όπως αυτό άλλωστε είχε συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο και είχε αποτυπωθεί στην προηγούμενη ΚΥΑ.

Τέλος, κλείνει την εγκύκλιο με την προτροπή “όσοι παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας να παραμείνουν στο σπίτι τους με σύνεση, με πνεύμα υπευθυνότητας, αλλά και εκκλησιαστικής αγάπης, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους συνανθρώπους τους”.

Ετικέτες: