Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:16

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σύλληψη άνδρα για κλοπή Ευαγγελίου του 1818

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έναν άνδρα συνέλαβαν Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν ένα Ευαγγέλιο του 1818 καθώς και ένα χάλκινο νόμισμα των κλασικών ή ελληνιστικών χρόνων, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έναν ξύλινο Σταυρό με παράσταση Σταύρωσης προερχόμενο από απόληξη τέμπλου, δύο θρησκευτικές εικόνες προερχόμενες από απόληξη τέμπλου, δίζωνη θρησκευτική εικόνα, δύο εκκλησιαστικά βιβλία, εκκλησιαστικό βιβλίο, ένα ακόμη Ευαγγέλιο και τρία οθωμανικά νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν χθες (15-06-2021) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων πρόκειται για:

· Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο έτους 1818 καθώς και χάλκινο νόμισμα (κλασικών ή ελληνιστικών χρόνων) με παραστάσεις κεφαλής και σκύλου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

· ξύλινο Σταυρό με παράσταση Σταύρωσης προερχόμενο από απόληξη τέμπλου, (2) θρησκευτικές εικόνες προερχόμενες από απόληξη τέμπλου, δίζωνη θρησκευτική εικόνα, (2) εκκλησιαστικά βιβλία, εκκλησιαστικό βιβλίο – Ευαγγέλιο και (3) οθωμανικά νομίσματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό -28.050- ευρώ, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ