Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 19:57

Ιλίου: Δεν ζητήθηκε από την Πολιτεία να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το γεγονός πως ούτε ζητήθηκε από την Πολιτεία αλλά ούτε και συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το να μην επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς σε πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

“Ούτε ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ούτε συζητήθηκε αυτό που διαχέετο τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή θα μπαίνουν στο ναό μόνο εμβολιασμένοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο χώρος της Εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας και όχι ένας χώρος που γίνονται αναγκαστικά κάποια πράγματα”, πρόσθεσε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. “Είναι θέμα πειθούς”, συμπλήρωσε, “εμείς αυτό τον τρόπο έχουμε στην Εκκλησία για να αλλάξουμε μια κατάσταση”.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, εξέφρασε τη γνώμη ότι στη Βουλή, ως ένα κλειστό χώρο, θα έπρεπε να απαγορευτεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους βουλευτές, τονίζοντας όμως πως αυτό αποτελεί προσωπική άποψη και ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποφασίσει η ίδια η Βουλή.

Ερωτώμενος στη συνέχεια κατ’ αναλογία τι θα πρέπει να συμβεί με τους ναούς, ο υπουργός επανέλαβε την ίδια άποψη. “Όπως σας είπα πριν για τη Βουλή ότι έχει αυτεξούσιο και αποφασίζει μόνη της και εγώ προτείνω αυτό, το ίδιο θα σας πω και για την Εκκλησία”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ο ιερός ναός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν οποιοδήποτε άλλο κτίριο, έχει ξεχωριστούς κανόνες και από τα αρχαία χρόνια είναι το άσυλο των ανθρώπων που δεν ρωτάει ποτέ ποιος μπήκε, τι είναι και γιατί”, πρόσθεσε ο υπουργός και έκλεισε λέγοντας πως “γι’ αυτό αφήνουμε την Εκκλησία μόνη της να καθορίσει τα του οίκου της”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 16:15″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ