Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:58

Ιλίου για Θεία Κοινωνία: Το κουταλάκι δεν είναι δογματικό θέμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας αλλά και για όσα απασχολούν τους πιστούς για την συμμετοχή τους στον εκκλησιασμό των εορτών του Δωδεκαημέρου μίλησε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν τίθεται δογματικό θέμα για τη λαβίδα, αφού όπως σημείωσε «είναι μια μακρά συνήθεια αλλά μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις ημέρες των εορτών όπου θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες, η προσέλευση θα γίνεται με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες», είπε προσθέτοντας ότι θα υπάρχει επιτήρηση όσο μέσα στους ναούς για να μη ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο αριθμό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους για να μην επιτραπεί ο συγχρωτισμός. «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Εκκλησία, τόνισε ότι η Εκκλησία παραπέμπει τους πιστούς στους γιατρούς τους που γνωρίζουν κιόλας την κατάσταση της Υγείας τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

https://soundcloud.com/user-86009823/20201218a

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ