Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:52

Ιλίου: “Και στον Άγιο Διονύσιο νικήθηκαν οι όροι της φύσεως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορταστηκε η μετακομιδή του λειψάνου του αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω στον φερώνυμο ναό που υπάρχει στις Αχαρνές.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγορας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της μητροπόλεως Ιλίου και άλλων μητροπόλεων.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Ιλίου αναφέρθηκε στην σχέση της εορτής του αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης με την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Οπως είπε χαρακτηριστικά οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν τοποθέτησαν τυχαία την σειρά των εορτών μέσα στο χρόνο. Τόσο στην περίπτωση της Παναγίας όσο και σε αυτή του Αγίου Διονυσίου “Νενίκηνται τῆς φύσεως οἱ όροι”, τονίζοντας την σχέση των δύο αυτών εορτών που τιμώνται με μια ημέρα διαφορά. “Στο προσωπο της Παναγίας νικήθηκαν τα φυσικά όρια με την άσπορο σύλληψη του Υιού και Λόγου του Θεού. Αλλά και στον Άγιο Διονύσιο νικήθηκαν της φύσεως οι όροι, με την συγχώρεση του φονέα του αδελφού του”.

Πρόσθεσε πως “ο τάφος της Παναγίας γίνεται κλίμαξ που ανεβαίνει προς τον ουρανό. Με την Σάρκωση του Θεού Λόγου, η Θεοτόκος γινεται η κλίμακα δια της οποία κατεβαίνει ο Θεός στην Γη. Και με την κοίμησή Της η Παναγία επίσης ακολουθεί τον δρόμο από την γη προς τον ουρανό. Αλλά και στον Άγιο Διονύσιο Επίσκοπο Αιγίνης νικήθηκαν οι φυσικοί όροι αφού με την αφθαρσία του λειψάνου του φανερώνει και βεβαιώνει την Αλήθεια της Αναστάσεως του Κυρίου. Ο Άγιός μας γίνεται όμως και κλίμακα προς τον ουρανόν και οδηγεί τον καθένα από εμάς που έχει ανοιχτή την καρδιά του και την ψυχή του”.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών και την παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σπύρου Βρεττού και της κας Ευρώπης Κοσμίδη ως εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαργέντης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και τους ιερείς για την συμμετοχή τους ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αχαρνών για την νέα του θητεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ