Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:00

Ιλίου: «Οι πιστοί που θέλουν να μπουν στο ναό, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ειρηνικό χαρακτήρισε το «αντάρτικο» της Εκκλησίας για τα Θεοφάνεια, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί τόνισε ότι θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι ειρηνικό το ανταρτικό. “Ούτε όπλα έχουμε, ούτε δυνάμεις καταστολής, ούτε είμαστε τα παιδιά των Εξαρχείων”.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές έξω από τους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να μπουν στο ναό, να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο, άρα κάτι θα θυσιάσουν. Τόσο καιρό οι Επίσκοποι και μητροπολίτες δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι έχουμε ενδώσει και τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είναι ευκαιρία αυτοί οι ζηλωτές χριστιανοί να αποδείξουν την πίστη τους”.

Ο νόμος δίνει το δυνατότητα στους πιστούς μετά τη λειτουργία να πάνε στους ναούς, να ανάψουν κερί, να πάρουν αγιασμό. Άρα είναι στα χέρια του ή να μπουν και να έχουν ένα πρόστιμο ή να έρθουν μετά στην εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης.

Σημείωσε ότι ο ίδιος, που θα είναι υπεύθυνος γιατί θα ανοίξει η Μητρόπολή του, είναι έτοιμος να πληρώσει. «Αυτό που θα πάθω, δεν θα είναι σύλληψη υποθέτω, αλλά εγώ θα είμαι υπεύθυνος που θα είναι ανοιχτός ο ναός. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ