Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:03

Ιλίου: Να λειτουργήσουμε όπως τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πρόταση προς την Κυβέρνηση για να λειτουργήσουν οι ναοί όπως τα Χριστούγεννα και τα Θεοφανια έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

O κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην πρόταση της Εκκλησίας να λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, για να μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο των κλειστών ναών. “Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να ισχύσουν τα μέτρα των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, με προφύλαξη και τήρηση των μέτρων και αποστάσεις.

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου ο κ. Αθηναγόρας είπε ότι πρόταση της Εκκλησίας είναι να περιοριστεί μόνο γύρω από το ναό, ενώ πρόσθεσε ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα υπάρξει η δυνατότητα να υπάρχει και κόσμος στο προαύλιο των ναών όπου θα ακόυν τις ακολουθίες απο τα μεγάφωνα.

Τέλος είπε ότι όλοι μας πρέπει να αποκτήσουμε υπευθυνότητα γύρω από αυτό το θέμα, τηρώντας τα μέτρα που θα ορίσει η Κυβέρνηση, ενώ φάνηκε κατηγορηματικός στο θέμα της Θείας Κοινωνίας λέγοντας ότι θα συνεχίσει να δίδεται με τον παραδοσιακό τρόπο της κοινής λαβίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ