Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 7:42

Ιλίου: “Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις χορηγίες του Αγίου Πνεύματος;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος “Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις χορηγίες του Αγίου Πνεύματος;”. Με αυτή τη ερώτηση προς το εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ανέλυσε την συχνή παρουσία του Αγίου Πνεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης υπάρξης.

Στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως ο κ. Αθηναγόρας τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Ιλίου και προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου, τους εφημέριους του Ναού και ιερείς όμορων ενοριών.

Ο κ. Αθηναγόρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “το Άγιο Πνεύμα συγκροτεί όλον τον θεσμό της Εκκλησίας, τον κρατάει, τον προστατεύει, τον παρηγορεί. Το Πνεύμα του Θεού δεν παρουσιάζεται μόνο στην Πεντηκοστή. Το βιβλίο της Γέννεσης μας μιλάει για το Άγιο Πνεύμα, το οποίο κάλυπτε την Δημιουργία των πάντων. Παρουσιάζεται πολλές φορές στην Παλαιά Διαθήκη, εμφανίζεται όμως και στην Καινή Διαθήκη, στην σύλληψη του Ιησού από την Παναγία, στη Βάπτιση του Χριστού και στο Μυστικό Δείπνο.”

Πρόσθεσε επίσης ότι “σήμερα, στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το ψωμί και το κρασί μεταβάλεται σε Σώμα και Αίμα με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα είναι μαζί με τον Θεό Πατέρα και τον Θεό Υιό στη διάρκεια όλης της ανθρώπινης ιστορίας, από την αρχή μέχρι το τέλος της και την αιωνιότητα. Γι΄αυτό η θέση Του είναι τόσο σημαντική μέσα στον χώρο της εκκλησίας, Αυτό μας βαφτίζει, Αυτό μας μυρώνει, αυτό ευλογεί το λάδι το κρασί, Αυτό είναι που δίνει ζωή στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Πάντα Χορηγεί το Πνεύμα, εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις χορηγίες του;”

Στην εορταστική ακολουθία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πετρούπολης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Λεωτσάκος, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωαννης Λοβέρδος και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κρητών Πετρούπολης “Η Μεγαλόνησος”.

Η ακολουθία μετάδοθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση

https://www.facebook.com/orthodoxtv.gr/videos/668194477062557/?t=9

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ