Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 1:19

Ιλίου: “Ας μην αφήσουμε τον Εωσφόρο να ανατέλλει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Δημητρης Μανώλαρος Στην ενορία του Παλαιού Ταξιάρχη Περιστερίου συνεχίζονται οι εορτασμοί προς τιμην των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την ονομασία ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2019.

Στον αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε για πρώτη φορά ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με τη συνοδεία κληρικών από τις μητροπόλεις Ιλίου και Περιστερίου.

Στον λόγο του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον “πόλεμο” μεταξύ αυτού που φέρει το φως (Εωσφόρου) και Εκείνου που είναι το Φως, του Τριαδικού Θεού”.

Έκανε αναφορά στην φράση που ακόυμε σε κάθε Θεία Λειτουργία μετά την Μεγάλη Είσοδο. “Ακούμε τα λόγια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ “Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν την Αγίαν αναφοράν, εν ειρήνη προσφέρει”. Κάθε Θεία Λειτουργία είναι η φανέρωση της Βασιλείας του Θεού στον κόσμο. Γι’ αυτό λειτουργούμε τις Κυριακές, εις μνήμην των Αγίων και των Αγγέλων. Για να φανερώσουμε την παρουσία του Θεού στον Κόσμο και την Νίκη του κατά του Εωσφόρου”.

Τέλος επεσήμανε “Ας αφήσουμε τον Εωσφόρο να μην ανατέλει, να δύει μόνιμα και ας θελήσουμε να κρατήσουμε μαζί με τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ τις λαμπάδες μας αναμένες και να στώμεν καλώς. Να στεκόμαστε πραγματικά μέσα στον χώρο της εκκλησίας σαν πιστοί στην Αγία Τριάδα”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ελευθέριος Κουναλάκης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την παρουσία του στην ιστορική ενορία των Ταξιαρχών Περιστερίου.

Τέλος, ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην εκδημία του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστομου, και ευχήθηκε ο Θεός να τον κατατάξει στα δεξια Του.

Στην αυριανή Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο οικείος μητροπολίτης κ. Κλήμης, ενώ συνεχίζεται και το προσκύνημα της Παναγίας Κουκουζέλισσας από την Νέα Κίο Αργολίδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ