Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:32

"Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ"

Ηλείας: Να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Το θέμα της υγείας είναι και εκκλησιαστικό ζήτημα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νέα παρέμβαση για την τήρηση των μέτρων από τους πιστούς έκανε χθες ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός από τον άγιο Νικόλαο Πύργου.

«Να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», συνέστησε ο ιεράρχης προς το εκκλησίασμα λόγω και του ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην περιοχή είναι αυξημένα, κάνοντας παράλληλα σαφές πως, «όλοι πρέπει να τηρήσουν τα όσα λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας» .

Όπως διευκρίνισε μάλιστα και η εκκλησία τα αποδέχθηκε τα μέτρα αυτά, «γιατί το θέμα της υγείας είναι και εκκλησιαστικό ζήτημα, αφού αφορά την υγεία, τη ζωή των ανθρώπων και τη χαρά της ζωής. Ποιος δεν στεναχωριέται όταν μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει πάνω από είκοσι χιλιάδες ανεμβολίαστοι συνάνθρωποι μας μόνο στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε ο κ. Γερμανός συμπληρώνοντας πως κάτι που είναι και σύμφωνο με την Αγία γραφή, «η οποία μας λέει να τιμούμε και να τηρούμε στη ζωή μας τις συμβουλές των ιατρών», κατέληξε ο μητροπολίτης Ηλείας.

Να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες, αίσθηση είχε προκαλέσει η δήλωση του κ. Γερμανού, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τους πεθαμένους από τον κορονοϊό κληρικούς και λαϊκούς, ως αυτόχειρες, δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικά, ότι ούτε στην κηδεία τους δεν θα πάει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ