Σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού και βοήθειας στην κατάσβεση της φωτιάς γύρω από το μοναστήρι, έκανε λόγο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Γέροντας Γαβριήλ, το μοναστήρι σώθηκε χάρη στην βοήθεια των Αγίων, μιας και η ανθρώπινη ηταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Οι φλόγες έφτασαν στην κυριολεξία έξω από τις πόρτες του μοναστηριού. Η φωτιά τα έχει κάψει όλα γύρω από το μοναστήρι και αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω τι κατεύθυνση έχει. Οι Άγιοι μας, φύλαξαν το μοναστήρι από την καταστροφή και όπως έμαθα δεν έχει πάθει καμία ζημιά. Με την Χάρη του Θεού σώθηκε το μοναστήρι γιατί ανθρωπίνως λυπάμαι που το λέω δεν είχαμε καμία βοήθεια», ανέφερε αρχικά.

«Ένα ελικόπτερο πέρασε κάποια στιγμή που έκανε δυο ρίψεις. Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν υπήρχε συντονισμός, δεν υπήρχε επάρκεια πυροσβεστικών δυνάμεων. Ήθελαν κάποιοι να καεί το μοναστήρι, δεν ξέρω τι να πω. Έφυγα από το μοναστήρι την τελευταία στιγμή. Πίσω κάθισαν δυο πατέρες με δυο πυροσβέστες, αλλά κι εκείνοι έφυγαν γιατί η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνη. Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα, προχωρούσε χωρίς να την εμποδίσει κανείς. Μιλάμε για συμπαγές δάσος που κάηκε. Ατελείωτα τηλέφωνα πήραμε και δεν έγινε τίποτα», συμπλήρωσε.

Ετικέτες: