Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:58

Η Ηγεσία της AHEPA στην Μητρόπολη Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ύπατη Ηγεσία της AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κόκοτας, ο Ταμείας κ. Χρήστος Κάιτσον και ο Σύμβουλος κ. Θεμιστοκλής Φράγκος, συνοδευόμενοι από τα εν Ευρώπη μέλη της οργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Βαμβακά, κ. Γεώργιο Κρητικό, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Βέλγιο και κ. Δημοσθένη Μαμμωνά.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τα εξ΄ Αμερικής μέλη της AHEPA για την επίσκεψη, στα πλαίσια του ταξιδίου τους στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στην ιστορία και τις διάφορες δράσεις της Μητροπόλεως σήμερα και αντίστοιχα ο Ύπατος Πρόεδρος κ. Κόκοτας ευχαρίστησε για την υποδοχή και αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την οργάνωση.

Εκτενής αναφορά έγινε για την ποιμαντική διαχείριση των προσφύγων του πολέμου στην Ουκρανία που καταφτάνουν στα κράτη της Μπενελούξ και τις ανάγκες που δημιουργούνται, ενώ ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε και σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτό της επιστροφής των κλαπέντων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κειμηλίων της ιστορικής Μονής της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας του Παγγαίου στην Ανατολική Μακεδονία, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη φροντίδα και υποστήριξη των δράσεων διεκδίκησης των διεσπαρμένων ανά τον κόσμο θησαυρών και από την οργάνωση της AHEPA.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ