Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 3:09

ΤΟΥ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

Ιεροσολύμων προς Τζο Μπάιντεν: “Η διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας αποτελεί σημαντικό ανθρωπιστικό και πολιτισμικό μήνυμα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Δεκτός έγινε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν στο ναό της Βασιλικής της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο οποίος του απένειμε τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου.

Ο Μακαριώτατος τόνισε στον Πρόεδρο την ανάγκη μιας ενεργής αμερικανικής παρέμβασης για την προστασία της χριστιανικής κληρονομιάς και παρουσίας στους αγίους τόπους ιδιαιτέρως δε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία είναι μάρτυς άνευ προηγουμένου επιθέσεων από ισραηλινές εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες διαπράττουν τα αδικήματά τους ανευθύνως με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον το οποίο απωθεί τους χριστιανούς από την Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Θεόφιλος επεσήμανε ωστόσο τις επιθέσεις σε εκκλησίες, σε κληρικούς και πιστούς χριστιανούς από αυτές τις ομάδες και την προσπάθεια αυτών να οικειοποιηθούν την περιουσία στην Πύλη του Δαβίδ.

Παράλληλα, μίλησε για τον περιορισμό της ελευθερίας της λατρείας σε βάρος μουσουλμάνων και χριστιανών, ο οποίος εμποδίζει τους πιστούς να προσεγγίσουν ελεύθερα τους τόπους λατρείας και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ενεργειών της Ισραηλινής αστυνομίας που φέτος το Μεγάλο Σάββατο εμπόδισε τους πιστούς να φθάσουν στο ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο Τάφο.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε τέλος τους κινδύνους της χριστιανικής μεταναστεύσεως ειδικώς της απομακρύνσεως από την πόλη της Ιερουσαλήμ σημειώνοντας μάλιστα ότι η διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας αποτελεί σημαντικό ανθρωπιστικό και πολιτισμικό μήνυμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ