Δε, 15/07/24 | 5:19

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ιεροσόλυμα: Εξτρεμιστές βανδάλισαν το παρεκκλήσιο της Αγίας Σιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πύλη και το κιγκλίδωμα από το παρεκκλήσιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών παραβίασαν το πρωί της Δευτέρας πενήντα περίπου Ισραηλινοί εξτρεμιστές αγνώστου προελεύσεως και εισήλθαν βιαίως στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου, οι εξτρεμιστές αφού εισήλθαν στο παρεκκλήσιο βεβήλωσαν το εσωτερικό του και παράλληλα απείλησαν τον φύλακα που έχει διορίσει το Πατριαρχείο, ο οποίος κατόρθωσε να καλέσει την αστυνομία και να αποκαταστήσει την τάξη.

Το Πατριαρχείο ωστόσο διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τονίζοντας πως τέτοιου είδους διαρρήξεις, εκφοβισμοί και απειλές έχουν επανειλημμένως λάβει χώρα στο συγκεκριμένο παρεκκλήσιο.

Επισημαίνει δε ότι ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ζήτησε από την αστυνομία να πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να εντοπιστούν οι βανδαλιστές και να αποδοθεί δικαιοσύνη χάριν της ειρήνης των χριστιανών, εν όψει μάλιστα και του εορτασμού της Κυριακής της Αγίας Πεντηκοστής και της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ