Τε, 12/06/24 | 16:29

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Απόπειρα εμπρησμού του ναού στον Κήπο της Γεθσημανή (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένας άνδρας 49 ετών συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία χθες για απόπειρα εμπρησμού στον ναό που βρίσκεται στον Κήπο της Γεθσημανή στα Ιεροσόλυμα.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας έριξε εύφλεκτο υγρό εντός του ναού και άναψε φωτιά με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορές στο μωσαϊκό. Ευτυχώς η φωτιά δεν πήρε έκταση και γρήγορα ο δράστης συνελήφθη από τον φύλακα του ναού, ο οποίος ανήκει στους λατίνους.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “ριζοσπαστικό έγκλημα εμπνευσμένο από μια ακραία ιδεολογία που επιχειρεί να εκδιώξει τους Χριστιανούς από τους Αγίους Τόπους” και απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα “να προστατεύσει τους Χριστιανικούς ναούς και να διατηρήσει τη χριστιανική παρουσία στην Αγία Γη”.

“Ο ρατσισμός είναι ένας φρικτός εχθρός όλων των εθνών”, συνεχίζει ο Πατριάρχης Θεόφιλος “και η ειρήνη, η ανοχή και η συνύπαρξη είναι οι μόνες διέξοδοι προς ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία υποφέρει από το μίσος, τον ρατσισμό και τα συνεπακόλουθα εγκλήματα”.

Photo: Catholic News Agency

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ