Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:45

ΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιεροψάλτες προς ΔΙΣ: “Διατηρούμε την πεποίθηση ότι η εκκλησία βλέπει το ζήτημά μας με ενδιαφέρον”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος συζητείται σήμερα το αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος σχετικά με την μισθολογική αναπροσαρμογή των αποδοχών των ιεροψαλτών στη βάση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Με δεδομένο ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια τόσο εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όσο και της πανδημίας, οι ιεροψάλτες υπέστησαν μια πρωτοφανή στην μακραίωνη ιστορική τους πορεία μείωση αποδοχών, ενώ η σημερινή κατάσταση πλήττει καίρια ακόμα και αυτήν καθ’ αυτήν την βιωσιμότητα του ιεροψαλτικού λειτουργήματος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος με ανακοίνωσή της διατηρεί ωστόσο την πεποίθηση ότι η εκκλησία βλέπει το ζήτημα με ενδιαφέρον, όπως αποτυπώθηκε ουσιαστικά και από την υπαγωγή των ιεροψαλτών στο μέτρο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας λόγω πανδημίας.

Το αίτημα των ψαλτών περιλαμβάνει αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό 10% και όχι λιγότερο από 50 ευρώ μηνιαίως.  Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να δοθεί έκτακτο επίδομα για τις εορτές των Χριστουγέννων, ίσο με ένα μηνιαίο μισθό και όχι λιγότερο από 400 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη και να εξισορροπηθεί η μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ