Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:59

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ιερώνυμος: “Θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας για τα ορφανά παιδιά από την Ουκρανία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και θα περιμένουμε τα ορφανά παιδιά από την Ουκρανία” δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών. 

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι σήμερα είναι μία ευκαιρία “να αφήσει ο καθένας από εμάς τις σκέψεις του, τους πόνους του, τα προβλήματά του, τα προσωπικά, τα οικογενειακά, τα κοινωνικά, τις δυσκολίες με τις οποίες δοκιμαζόμαστε τον τελευταίο καιρό”.

Κάνοντας ωστόσο αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε πως “πρόκειται για μία φοβερή έκρηξη όχι ενός πολέμου μεταξύ αντιπάλων αλλά πολέμου μεταξύ ομοδόξων χριστιανών”.

Κάλεσε μάλιστα τους πιστούς να κάνουν μία ιδιαίτερη παράκληση προς την Παναγία μαζί με τα δικά μας προβλήματα να δώσει την ευλογία της, “ώστε να πάψουν οι φρικαλεότητες μεταξύ των δύο χωρών και να μην επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε και εμείς τέτοιου είδους προβλήματα”, διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε την κατάσταση στην Ουκρανία όπου οι άνθρωποι βλέπουν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται και η ανάγκη τους οδηγεί να φύγουν επισημαίνοντας πως, “αφενός πρέπει να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας να μη βρεθούμε σε τέτοια δύσκολη θέση, αφετέρου αν υπάρχουν ανάγκες να σταθούμε στο πλάι τους”.

Έκανε λόγο επίσης για την συνεχή επικοινωνία που έχει με τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και ότι του έχει εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον χειμαζόμενο ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

“Του είπα ότι όλα τα παιδιά των ορφανοτροφείων, των ιδρυμάτων, τα παιδιά που δεν έχουν γονείς, που είναι παιδιά που τα στηρίζει και τα σκεπάζει η Εκκλησία, εμείς οι ορθόδοξοι Έλληνες, θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και θα τα περιμένουμε”, ενώ τέλος ζήτησε από τους πιστούς “να προσευχηθούμε απόψε και γι’ αυτούς και να παρακαλέσουμε το Θεό να μη μας δώσει τέτοιες δοκιμασίες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ