Τε, 12/06/24 | 20:38

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Ιερώνυμος: “Η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στην ψυχική υγεία το μεγαλύτερο παράδειγμα συναλληλίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης όπου συζήτησαν διάφορα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος αλλά και επικαιρότητας και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Την ίδια στιγμή την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειο» στο Χαλάνδρι Αττικής, επισκέφτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, όπου συναντήθηκαν με επωφελούμενους της δομής και παρακάθισαν σε γεύμα μαζί τους.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Υφυπουργό, υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, η Διευθύντρια της Δομής κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Μονάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος τόνισε πως, «το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής» και η άριστη συνεργασία του με το Υπουργείο Υγείας είναι απόδειξη ότι Εκκλησία και Πολιτεία μπορούν να πετύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα προς όφελος των ανθρώπων. Το έργο που έχει επιτελέσει η Υφυπουργός κα Ζωή Ράπτη είναι απολύτως δημιουργικό και κατατάσσει τη χώρα μας σε ορισμένους τομείς της ψυχικής υγείας στις πρώτες θέσεις. Σήμερα η κ. Ράπτη είχε την δυνατότητα να δει από κοντά ένα εξαιρετικό έργο της».

Η Υφυπουργός κ. Ζωή Ράπτη υπογράμμισε πως, «από τα πρώτα χρόνια της αρχιερωσύνης του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρωτοστάτησε σε έργα ψυχικής υγείας στη Βοιωτία. Είναι πρωτοπόρος. Το έργο του στον τομέα αυτό είναι αξιομνημόνευτο και μας κάνει όλους περήφανους. Πράγματι η συνεργασία μαζί του και με την Εκκλησία μας αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για όσα μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Η συνάντηση σήμερα με τους ηλικιωμένους και το προσωπικό της Μονάδας δείχνει την οργανωμένη και εξαιρετική διακονία της ‘’Αποστολής’’ στον συνάνθρωπο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ