Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 3:31

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ιερώνυμος προς Ουκρανό πρέσβη: “Αυτή η ατμόσφαιρα μας κάνει άρρωστους και φοβερά προβληματισμένους για το που πηγαίνουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο όπου συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνάντηση και σημείωσε πως είναι σίγουρος ότι, «η Εκκλησία θα έχει καθοδηγητικό ρόλο στο έργο βοήθειας των συμπατριωτών μας. Έχουμε δυο μεγάλα ζητήματα και ανοιχτά μέτωπα, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι στην Ουκρανία και αγωνίζονται και επιπλέον να υποδεχόμαστε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να βρουν καταφύγιο για τις μέρες του πολέμου».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Όπως τόνισε μάλιστα «αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται διαμονή και διατροφή αλλά βέβαια είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε και πνευματικά γιατί  οι οικογένειες είναι κομμένες. Ήρθαν μόνο ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα αφού οι άντρες έχουν απομείνει εκεί και πολεμούν», ενώ έκλεισε λέγοντας πως «η πρώτη και μεγαλύτερη ανάγκη είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης και να σταματήσει ο πόλεμος».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι, «αυτή η ατμόσφαιρα μας έχει κάνει όλους να είμαστε άρρωστοι και φοβερά προβληματισμένοι για το πού πηγαίνουμε», προσθέτοντας μάλιστα ότι έγραψε γράμμα και στον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο αλλά και στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία -τόσο η ΔΙΣ όσο και όλοι οι Μητροπολίτες- ασχολήθηκαν με το θέμα. Η ΔΙΣ έγραψε επιστολές προς τον κ. Επιφάνιο και τον κ. Κύριλλο ενώ κάλεσε όλους τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να συμπαρασταθούν στους πονεμένους αδελφούς και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της «Αποστολής», καθώς και όλων των πολιτών γενικότερα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ