Τε, 12/06/24 | 18:03

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Ιερώνυμος προς νέο εκπρόσωπο Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα: “Τρέφουμε πολλές ελπίδες για την συνεργασία μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε σήμερα Κυριακή των Βαΐων το μυστήριο της θείας ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Λαοδικείας για την παρουσία του.

Τον καλωσόρισε ως τον νέο εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο γραφείο στην Αθήνα και μιλώντας για την επιτυχημένη του πορεία σημείωσε πως, «τρέφουμε πολλές ελπίδες για την συνεργασία μας».

Επεσήμανε δε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες της εποχής χρειάζεται στενή συνεργασία, ιδίως μέσα στην Εκκλησία και κάλεσε τον μητροπολίτη Λαοδικείας να μεταφέρει στον Πατριάρχη τις ευχαριστίες του για την επιλογή.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Λαοδικείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη του τονίζοντας πως, «διδασκόμαστε από την σεμνότητα και την διάκριση που σας χαρακτηρίζουν» και μίλησε για την αφοσίωση του Αρχιεπισκόπου προς τους θεσμούς της Εκκλησίας αλλά και την αγάπη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Υπογράμμισε ωστόσο πως, «στα κρίσιμα χρόνια που διερχόμαστε η ενότητα της Ορθοδοξίας είναι το ζητούμενο. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει την διακονία του και έχοντας την συμπαράσταση των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών και ιδιαιτέρως της Εκκλησίας της Ελλάδος αγωνίζεται για την ενότητα της Εκκλησίας. Ο ρόλος που διαδραματίζει η ελληνική Ορθοδοξία σφυρηλατεί την ενότητα με βάση το Συνοδικό θεσμό», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ