Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 10:06

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Ιερώνυμος: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών τέλεσε σήμερα το πρωί την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Νωρίτερα, το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Αμέσως μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε έκκληση να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Ήταν μία όμορφη λειτουργία, πανηγυρική, να ευχηθούμε όμως οι επόμενες γιορτές μας να είναι χωρίς αυτές τις δυσκολίες από πλευράς υγείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας».

Πρόσθεσε δε πως «θα ήθελα ιδιαιτέρως να τονίσω αυτή την ώρα, να ακούσουμε τη φωνή και της Πολιτείας και της Εκκλησίας κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, διότι αποδεικνύεται καθημερινώς ότι, το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτή τη αρρώστια. Αυτοί που αρρωσταίνουν σήμερα, εάν έχουν εμβολιαστεί περνούν πιο εύκολα, ενώ εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, κατακλύζουν τα νοσοκομεία και σε λίγο θα έχουμε έκρηξη, στο υγειονομικό πρόβλημα της χώρας», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «για αυτό θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι, η σημερινή ημέρα θα είναι η τελευταία, που γιορτάζουμε με αυτό τον τρόπο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ