Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:49

Ιερώνυμος: Ορθοδοξία και Πατρίδα να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η ορθοδοξία και η Πατρίδα να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις και όλες μας τις φροντίδες» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε η Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλο και Γλυφάδας Αντώνιο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πριν την απόλυση Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε τμήμα του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας» κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ