Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:17

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ

Ιερώνυμος: “Αν οι επίσκοποι και οι ιερείς δεν ασχολούνται με τον άνθρωπο τότε δεν έχουνε σκοπό στη ζωή τους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Κάλεσμα προς όλους τους κληρικούς της χώρας να είναι κοντά στον κάθε άνθρωπο έστειλε σήμερα το πρωί από τον πανηγυρίζοντα ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

«Αν η εκκλησία, ο αρχιεπίσκοπος, οι επίσκοποι και οι ιερείς δεν ασχολούνται με τον οποιοδήποτε άνθρωπο τότε δεν έχουνε σκοπό στη ζωή τους. Είναι σαν τους ανθρώπους που περπατάνε στο δρόμο χωρίς να έχουνε σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος που τέλεσε την θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «η εκκλησία και οι ιερείς είναι γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δυσκολίες και προβλήματα και για αυτά μας κάλεσε ο Θεός να γίνουμε συνεργάτες».

Όπως επεσήμανε μάλιστα, «όταν ο Θεός σκύβει στην πληγή του κάθε ανθρώπου, στο κάθε πρόβλημα, στην κάθε δυσκολία ακόμη και στην άρνηση εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να ακολουθήσουμε άλλον δρόμο και να κάνουμε άλλη πορεία. Για αυτό καλούμαστε όλοι οι κληρικοί είτε κάποιος είναι αρχιεπίσκοπος, είτε επίσκοπος, είτε ιερέας, να είναι διάκονος του ανθρώπου».

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας τόνισε πως το σημερινό φάρμακο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της κοινωνίας μας που όλο μεγαλώνουν είναι η συνεργασία. «Είναι απαραίτητο στην πατρίδα μας να ξεχάσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές μας να τις βάλουμε σε άλλο σημείο και το πρώτο να είναι το σημείο της συνεργασίας. Η εκκλησία και εδώ πρέπει να δώσει το παράδειγμα», ξεκαθάρισε.

«Συνεργασία οι ιερείς με το λαό, οι αρχιερείς μεταξύ τους και με το λαό, για να μπορέσει και ο λαός να το μεταφέρει πιο πέρα στους πολιτικούς και στα άλλα στοιχεία που είναι γύρω μας και αγωνίζονται σε αυτόν τον τόπο και να καταλάβουν όλοι έτσι ότι αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο και αυτό πρέπει να επιδιώκουμε συνεργασία, συμπόρευση και συνεννόηση», υπογράμμισε.

Ο Μακαριώτατος έκλεισε ωστόσο λέγοντας πως «το σημερινό μήνυμα πρέπει να είναι να τους αγαπήσουμε όλους, να τους συγχωρήσουμε και να τους αγκαλιάσουμε κι όσοι μπορούν ας έρθουν κοντά μας όσοι δεν μπορούν ας μείνουν στις απόψεις τους».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωναν ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Αττάρτ και άλλοι κληρικοί της αρχιεπισκοπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ