Δε, 15/07/24 | 5:26

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ιερώνυμος: “Να στρέψουμε τον νου και την καρδιά μας με εμπιστοσύνη στο Χριστό και την εκκλησία του”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς τον ευσεβή λαό της Αθήνας στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με την ευκαιρία της έναρξης του νέου κατηχητικού έτους.

Ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του απευθύνεται καρδιακά στους γονείς και τους καλεί πατρικά να εμπιστευθούν την εκκλησία και να αναλογισθούν τα πνευματικά οφέλη της πρότασης ζωής που προσφέρει.

Παράλληλα επισημαίνει πως οι κατηχητές και οι κατηχήτριες, καθώς και όλα τα στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τα παιδιά τους με αγάπη για να προσεγγίσουν και να εμβαθύνουν στα ζωήρρυτα νάματα της ορθόδοξης πίστεως στο Χριστό.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους

Αγαπητά μου παιδιά,

Η σύγχρονη ελλαδική κοινωνία συνταράσσεται τον τελευταίο καιρό από γεγονότα και αποτρόπαιες πράξεις βίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και προσωπικότητας. Διάφορες μορφές βίας, που φθάνουν μέχρι το σημείο του εγκλήματος και της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Φανερώνεται ξεκάθαρα πως όταν λησμονούμε τον Θεό, τότε δυστυχώς υποτιμούμε και την εικόνα Του, δηλαδή τον άνθρωπο. Παρατηρούμε με αγωνία την κατηφορική πορεία, αλλά όχι με σταυρωμένα χέρια. Εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα πλέγμα αδιαφορίας και αποξένωσης, επιζητούμε όλοι να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα και να αναζητήσουμε λύσεις.

Η Εκκλησία μας δεν έχει κάποια αόριστη αντίληψη για τον άνθρωπο. Ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Στο πρόσωπό Του λοιπόν αποκαλύπτεται ο αυθεντικός άνθρωπος, το ανυπέρβλητο μέγεθος της αξίας του, ο υπερούσιος προορισμός του. Στη διδασκαλία του Ευαγγελίου φανερώνεται πως ο άνθρωπος δεν είναι μία απλή βιολογική υπόσταση, αλλά «εν σαρκί περιπολών Θεός», ένας «εν ετέρα μορφή Χριστός».

Σε κάθε εποχή αλλά κυρίως στους οριακούς καιρούς μας, η Εκκλησία προσφέρει ως μοναδική πρόταση διεξόδου από τα ποικίλα αδιέξοδα την αληθινή και ειλικρινή πίστη στον Χριστό. Γι’ αυτό και τούτες τις ημέρες, που ξεκινά μία νέα κατηχητική χρονιά σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, νιώθω επιτακτική την ανάγκη να απευθυνθώ καρδιακά στους γονείς και να τους καλέσω πατρικά να εμπιστευθούν την Εκκλησία και να αναλογισθούν τα πνευματικά οφέλη της πρότασης ζωής που προσφέρει. Περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε πόσο αναγκαία είναι η εκ νέου γνωριμία όλων μας, μικρών και μεγάλων, με τον Θεό, ο επανευαγγελισμός που θα μας δώσει και πάλι προοπτική ελπίδας και νίκης, ανοίγοντας ορίζοντες αισιοδοξίας.

Όπως και οι πρόγονοί μας πάντοτε εφάρμοζαν στη ζωή τους, ας στρέψουμε τον νου και την καρδιά μας με εμπιστοσύνη στον Χριστό και την Εκκλησία Του. Δεν θα απογοητευθούμε.

Γνωρίστε, σας παρακαλώ, το έργο της ενορίας σας, πλησιάστε τους Ιερείς μας και ενημερωθείτε για την λειτουργία των δραστηριοτήτων που αφορούν στα παιδιά και τους νέους. Οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες καθώς και όλα τα Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος είναι έτοιμοι να βοηθήσουν κι εφέτος τα παιδιά σας με αγάπη, για να προσεγγίσουν και να εμβαθύνουν στα ζωήρρυτα νάματα της ορθόδοξης πίστεως στον Σωτήρά μας Ιησού Χριστό.

Εύχομαι η νέα κατηχητική χρονιά να προσφέρει σε όλους πλούσιες και μοναδικές εμπειρίες. Να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα εφηβικά ερωτήματα, ουσιαστικό περιεχόμενο στις προσδοκίες, αποκάλυψη ελευθερίας και αγάπης στην αναζήτηση του βαθύτερου νοήματος της ζωής.

Καλή και ευλογημένη χρονιά! Ο Θεός μαζί σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ