Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 15:35

ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Ιερώνυμος: Να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα και να πρυτανεύσει η λογική

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Βαθιά συγκλονισμένος» από τις εξελίξεις στην Ουκρανία δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εκφράζοντας την ευχή «να σταματήσει ο πόλεμος τώρα και να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική». 

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. 

Δηλώνει ωστόσο συγκλονισμένος ως άνθρωπος και ως κληρικός, «βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο». 

Προσεύχεται τέλος «να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία», καταλήγει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ