Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 13:34

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ιερώνυμος: “Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο από τον λαό μας – Αν μερικοί έχουν αυτές τις απόψεις μπορούν να τις έχουν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην ανάγκη συναλληλίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων όπου σήμερα το πρωί τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του που είδε αρκετά νέα παιδιά στην Εκκλησία και μίλησε για το έργο που γίνεται στην ενορία από τον προϊστάμενο του ναού, τους εφημέριους και τους λαϊκούς συνεργάτες. Μίλησε για το ενδιαφέρον για τα παιδιά, τους ενορίτες, τους ηλικιωμένους και για τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και για την υποχρέωση που έχουμε όλοι, Εκκλησία, Πολιτεία και Δήμος να ασχοληθούμε με αυτά.

«Η Εκκλησία δεν είναι κάτι ξέχωρο από τον λαό μας. Δεν είναι κάτι αντίπαλο. Αν μερικοί έχουν αυτές τις απόψεις μπορούν να τις έχουν. Εμείς που είμαστε σε αυτόν τον χώρο, σε αυτήν την πατρίδα, πρέπει να ξέρουμε ότι η σωτηρία, η δύναμη, η λύση των προβλημάτων έγκειται στην συναλληλία, στην συνεργασία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «ο παπάς, ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής, ο Υπουργός δεν χωρίζουμε τίποτα αλλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε τις απόψεις μας αλλά δεν έχουμε εχθρότητα. Έτσι, αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει παράδειγμα και να τους αγκαλιάζει όλους χωρίς διακρίσεις. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας σήμερα και όλες τις φορές που περάσαμε κρίσεις».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «ο Θεός να ενισχύει τους πατέρες του ναού και όλους τους συνεργάτες, τους γονείς και τα παιδιά ώστε εδώ να είναι ένα φυτώριο που μπορεί να έχει τις δυσκολίες και τα προβλήματα αλλά θα έχει πάνω από όλα την αγάπη που τα σκεπάζει όλα και ξέρει να βγάζει τα αγκάθια όπου υπάρχουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ