Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:45

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ

Ιερώνυμος: “Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από το ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής τονίζοντας ότι, «πρόκειται για μία εποχή δύσκολη με πολλά προβλήματα τα οποία παλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε».

Σημείωσε δε ότι με την βοήθεια του αγίου θα περάσουμε και αυτές τις δυσκολίες και παρακάλεσε τους πιστούς, «η σκέψη και η καρδιά μας να πάει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου οπουδήποτε κι αν ανήκουν. Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «μέσα στις δικές μας προσευχές για τα δικά μας προβλήματα να μη ξεχάσουμε απόψε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα χιόνια, στην ξενιτιά, μακριά από τα σπίτια τους αλλά και αυτούς που είναι τραυματισμένοι και να προσευχηθούμε να δώσει ο Θεός παρηγοριά σε όλους», διευκρίνισε.

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε για τη ζωή και το έργο του αγίου Νικολάου του Πλανά και επεσήμανε ότι φέτος είναι μία σημαντική χρονιά αφού συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την κοίμηση του αγίου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αρχιεπίσκοπο ωστόσο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ