Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 4:16

ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ιερώνυμος: “Αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη χώρα μας και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με νέους, κληρικούς και επιστήμονες που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Τριάντα έξι φοιτητές, καθηγητές και κληρικοί, Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας.

Ο Μακαριώτατος τους καλωσόρισε στην Ιερά Μονή και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στη χώρα μας και να μπορέσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώση όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα. «Αδράξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη χώρα μας και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της κατά την παραμονή σας στην πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Οι επισκέπτες, οι οποίοι προέρχονταν από τις Η.Π.Α., τη Νιγηρία, την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη, τη Γκάνα, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Σερβία, τη Βραζιλία, την Ουκρανία και την Πολωνία, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία που τους προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος και την ευκαιρία που τους δίδεται να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό και την ελληνική παράδοση και ιστορία. Την ομάδα των επισκεπτών συνόδευε ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται φέτος για 16η χρονιά. Προβλέπει τη φιλοξενία φοιτητών και άλλων προσώπων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν από το εξωτερικό, ώστε κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα να μάθουν τις βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας, να επισκεφθούν μνημεία και Ιερές Μονές ορόσημα του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού και μουσεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ