Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 23:06

Ιερισσού: Ύβρις έναντι του Θεού η απαγόρευση αγιασμού των υδάτων – Η απόφαση προσβάλλει την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Για απόφαση που προσβάλλει την Εκκλησία έκανε λόγο ο μητροπολίτης Ιερισσού, Θεόκλητος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων.

“Η επιβολή αυτών των μέτρων υποβαθμίζει και προσβάλλει την Εκκλησία”, τόνισε από τον ναό των αγίων Αναργύρων Αρναίας ο κ. Θεόκλητος, καθώς “την κατεβάζει κάτω από το επίπεδο των κομμωτηρίων και των σούπερ μάρκετς”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού, που πρόσφατα νόσησε και ο ίδιος από τον κορονοϊό, υπεραμύνθηκε των μέτρων προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ζήτησε όμως να εφαρμοστεί και στην Εκκλησία το μέτρο της αναλογικής συμμετοχής πιστών σύμφωνα με το εμβαδό του κάθε ναού, ενώ στηλίτευσε και το γεγονός πως παραθεωρήθηκαν άλλες σημαντικές εορτές του δωδεκαημέρου, όπως η πρωτοχρονιά – εορτή της περιτομής του Κυρίου, η παραμονή των Φώτων κ.α.

Για την απαγόρευση του καθιερωμένου αγιασμού των υδάτων, συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Θεόκλητος έκανε λόγο για “ύβρι έναντι της Εκκλησίας και έναντι του Θεού”, καθώς αναρωτήθηκε “είναι δυνατόν να μην αγιαστούν τα νερά”.

Ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε, τέλος, τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από κληρικούς και λαϊκούς εντός της Εκκλησίας. “Δεν κάνουμε αντιπολίτευση, δεν το λέω για να προκαλέσω”, σημείωσε, “αλλά για να προλάβω κάτι”.

Το σχετικό απόσπασμα από το 19:30″ και εξής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ