Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 22:28

ΙΕΡΙΣΣΟΥ: Βγάλαμε κυβερνήτες πιστούς για να μας κυβερνήσουν πιστά κι όχι να λοιδορούν την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Μεσίστιες σημαίες και συνεσταλμένες καρδιές” σήμερα στην Αρναία για την πανήγυρη του μητροπολιτικού ναού του αγίου Στεφάνου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο επιχώριος μητροπολίτης Ιερισσού, Θεόκλητος.

Ο κ. Θεόκλητος μίλησε με ιδιαίτερα έντονο ύφος για την απουσία των τοπικών αρχόντων αλλά και την άρνηση των Αρχών να επιτρέψουν τη συμμετοχή πιστών στην πανηγυρική θεία Λειτουργία, τονίζοντας επίσης το γεγονός πως ο ναός παρέμενε φρουρούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της πανήγυρης.

“Πονάνε οι παπάδες σήμερα”, σημείωσε ο μητροπολίτης Θεόκλητος και μιλώντας μέσα από την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τον κορονοϊό πρόσθεσε πως “πρέπει να πούμε και εμείς που περάσαμε από αυτό το μαρτύριο ότι δεν θέλουμε τον λαό έξω από την Εκκλησία”.

“Επαφίεται στις πλάτες του ορθοδόξου ελληνικού λαού να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στις Αρχές και τις εξουσίες”, υπογράμμισε λίγο παρακάτω ο κ. Θεόκλητος και πρόσθεσε πως “να στηρίξουμε βεβαίως την Κυβέρνηση στην προσπάθεια αυτή – αυτό έκανε ο Αρχιεπίσκοπος, η Σύνοδος και η Εκκλησία ολάκερη”, αναρωτήθηκε όμως, “τι θα πείραζε αν σε έναν ναό 1200 τ.μ. υπήρχαν σήμερα 50 πιστοί”.

“Είμαστε οι Χριστιανοί – το θέλουν δεν το θέλουν – το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας”, τόνισε στη συνέχεια, “και βγάλαμε κυβερνήτες πιστούς για να μας κυβερνήσουν πιστά και όχι να λοιδορούν την Εκκλησία, εμπαίζοντες αυτήν κατά τον χειρότερο τρόπο”, όπως χαρακτηριστικά και με νόημα ανέφερε.

“Αισθάνομαι και εγώ και οι παπάδες μου σαν τον Χριστό μέσα στον τάφο, που λέγεται άγιος Στέφανος, με την κουστωδία απ’ έξω που έρχεται να περιφρουρήσει τον τάφο, μήποτε νυκτός μπάσουμε κάναν άνθρωπο και πει “χρόνια πολλά” και κοινωνήσει”, είπε κλείνοντας ο μητροπολίτης Θεόκλητος και απευθυνόμενος στα αστυνομικά όργανα που είχαν την εντολή της αστυνόμευσης του ναού κατά τη διάρκεια των πανηγυρικών ακολουθιών, “τα οποία θρηνούν και κλαίνε αυτή τη στιγμή”, όπως ανέφερε.

Σε αυτά τα αστυνομικά όργανα εξέφρασε την παράκληση να μεταφέρουν στους ανωτέρους τους, παραφρασμένους τους στίχους του Μεγάλου Σαββάτου, “μάτην φυλάττεις τὸν τάφον, κουστωδία. Οὐ γὰρ καθέξει τύμβος αὐτοζωΐαν”, τονίζοντας πως “μάταια φυλάτε την Εκκλησία, την μάνα σας”, καθώς “δεν μπορεί ο τάφος του ορθολογισμού και της νεκρικής νοημοσύνης να καθέξει την Εκκλησία”.

Φωτογραφίες: Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ