Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:38

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ιερέας που κατηγορείται για βιασμό: “Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής” – Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο ιερέας που συνελήφθη, έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες ανήλικης, για βιασμό σε βάρος της.

Από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο ιερωμένος που διώκεται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, αναμένεται να ισχυριστεί, πως πίσω από την καταγγελία της ανήλικης, κρύβονται οικονομικά κίνητρα.

«Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές, που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα, να με καταγγείλει στις αρχές, προκειμένου να με εκβιάζει», φέρεται να ισχυρίζεται ο ιερέας σύμφωνα με τoν Alpha.

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους, είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει», υποστήριξε ο ιερέας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

«Σιχαίνομαι τους βιαστές»

«Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ, ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής, γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή, ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;», διερωτάται ο κατηγορούμενος, όπως μετέδωσε το κανάλι.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επικαλούμενος νέες καταγγελίες, που έγιναν σε βάρος του κληρικού, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα.

Σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος, που επρόκειτο να συνοδεύσει αύριο τον κατηγορούμενο, ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του, μεταξύ άλλων αναφέρει.

«Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας στις 24 -01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση, δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα, πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη , αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του», καταλήγει.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ