Αμαρτωλούς που θα πρέπει να μετανοήσουν για την πράξη τους χαρακτήρισε όσους εμβολιάζονται ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του πρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, απαγορεύοντας μάλιστα από τους εμβολιασμένους να λάβουν την Θ. Κοινωνία γιατί… αμάρτησαν.

«Όσοι από εσάς θέλουν να Κοινωνήσουν κι έχουν εμβολιαστεί δεν θα γίνουν δεκτοί στην Θεία Κοινωνία» είπε από του ιερού βήματος ο άλλοτε πανεπιστημιακός δάσκαλος που έγινε γνωστός για τις συνεχείς αμφισβητήσεις του επί των αποφάσεων της Εκκλησίας αλλά και για την απόφαση του να «αποτοιχιστεί» θεωρώντας πως οι μητροπολίτες δεν είναι άξιοι.

Ο ιερέας που χαρακτήρισε την εγκύκλιο της ΔΙΣ ως «αιρετική» αποδίδοντας την στην αίρεση του νέο-βααρλαμισμού, επιτέθηκε και στον μητροπολίτη Μεσσηνίας θεωρώντας πως η φράση του «όσοι δεν εμβολιάζονται αμαρτάνουν» είναι μια αθλιότητα όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τον πρεσβύτερο «…το σωστό, το πατερικό είναι ότι όσοι εμβολιάζονται αμαρτάνουν αφού λοιπόν αμαρτάνουν όσοι εμβολιάζονται θα πρέπει να εξομολογηθούν την αμαρτία τους αυτή…».

Μάλιστα πηγαίνοντας το σκεπτικό του σε ακόμη πιο σκοτεινά μονοπάτια δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όποιος κάνει το εμβόλιο… ακολουθεί ο πνευματικός θάνατος».

Ο ιερέας που διάβασε την εγκύκλιο της Δ.Ι. Συνόδου προκειμένου να την αποδομήσει κατηγόρησε τους συνοδικούς αρχιερείς ότι συμπορεύονται με την «ασεβή και βλάσφημη επιστήμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως ο κληρικός έχει  θέσει εαυτόν εκτός της Εκκλησίας εδώ και χρόνια, η υπόθεση του στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη δεν έχει τελεσιδικήσει.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: