Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 12:21

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

Ιερατικό συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τις διαπροσωπικές σχέσεις των κληρικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το Γ΄ Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο αμφιθέατρο της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες κληρικούς παρουσίασε με θερμά λόγια τον εκλεκτό καλεσμένο – ομιλητή, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος τονίζοντας την προσφορά του στην Εκκλησία και ιδιαίτερα τη διακονία του κοντά σε δύο σπουδαίους και σοφούς Ιεράρχες της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, μακαριστούς Αντώνιο και Παύλο.

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ανήλθε στο βήμα όπου ανέπτυξε το θέμα, «Οι διαπροσωπικές σχέσεις των κληρικών».

Μετά το πέρας της ομιλίας του εκλεκτού προσκεκλημένου, διεξήχθη εποικοδομητικός διάλογος, ετέθησαν ερωτήματα των κληρικών προς τον ομιλητή και δόθηκαν οι κατάλληλες απαντήσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Ευγένιος παρουσίασε στην ιερατική οικογένεια τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χαριτάκη τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγκαράθου, καθώς και τον νέο Αρχιερατικό Επίτροπο της Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Σταμάτιο Μηλαθιανάκη. Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε σε θέματα ποιμαντικής, διοικητικής και λειτουργικής φύσεως.

Στο τέλος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον εξαίρετο ομιλητή π. Εφραίμ για την παρουσία του στο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για τον κόπο και την πολύτιμη προσφορά του στην οικογένεια των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ