Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:24

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ

Ιεραποστολική περιοδεία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Θεοδώρου στο Κονγκό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρίτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Θεοδώρου στην λαϊκή δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Πατριάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στην  Θεολογική Σχολή του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της Κινσάσας, συνοδευόμενος από τους αρχιερείς Κατάνγκας κ. Μελέτιο, Αξώμης κ. Δανιήλ, Κινσάσας κ. Θεοδόσιο και τον Θεοφιλέστατο  Κωνσταντιανής κ. Κοσμά.

Κατά την άφιξη στην είσοδο του πανεπιστημίου ο σύλλογος των καθηγητών, οι θεολόγοι φοιτητές καθώς και πλήθος πιστών ορθοδόξων Κονγκολέζων υποδέχθηκαν με πολύ χαρά και σεβασμό τον πνευματικό τους πατέρα.

Ακολούθως εντός του ιερού ναού αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία προς τιμήν του πατριάρχη.

Με το πέρας της δοξολογίας, ο Μακαριώτατος τέλεσε την επίσημη ιερά ακολουθία της ενθρονίσεως ως πρώτου καθηγουμένου της ιεράς μονής, του Αρχιμανδ ρίτη κ. Χρυσοστόμου Kamuanga, εγκαθιστώντας τον προεστό της πενταμελούς μοναστικής αδελφότητος.

Ο Πατριάρχης στην συγκινητική ομιλία του αναφέρθηκε στην βιωτή και την ιστορία των εν Αιγύπτω μοναχών και ασκητών όπως της Θηβαΐδος, της Νιτρίας και της Μαρεώτιδος, οι οποίοι «εγεώργησαν το άγονον της ερήμου με των δακρύων τους τις ροές», ευχόμενος προς την αδελφότητα της μονής να πληθήνουν και να αυξάνουν εν Χριστώ.

Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος π. Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη για τις ευεργεσίες του προς την αδελφότητα διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντοτε πιστά, αφοσιωμένα και υπάκουα τέκνα της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, η οποία πρώτη έφερε και δίδαξε στους Κονγκολέζους την αλήθεια του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης πίστης. «Κάθε άλλη υπακοή στην Αφρική συνιστά ουσιαστικά παρακοή, αντικανονικότητα και ανυπακοή προς τις εντολές των αγίων και θεοφόρων πατέρων και προς την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές της θεολογικής σχολής παρουσίασαν με  επιτυχία θεατρικό δρώμενο στην ελληνική γλώσσα αφιερωμένο στη ζωή και την διδασκαλία του μεγάλου Βασιλείου κάτι το οποίο έκανε όλους να συγκινηθούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ