Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:40

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ιερά Σύνοδος: “Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζόμενους «κήρυκες»”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». 

Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες που προέκυψαν από τις πολλαπλές διασπάσεις του Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζει ότι η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την ορθόδοξη πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων».

Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι, «η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 9 Ιουλίου στους νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας και Φθιώτιδας. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ