Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:02

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Η Ιερά Κοινότητα για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους υποδέχθηκε σήμερα η Θεολογική Σχολή Αθηνών η όποια για πρώτη φορά επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μέλη της προσκυνήσαν στο Παρεκκλήσιο της Σχολής και ξεναγήθηκαν στους χώρους της σχολής, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πρόσφατη αγιογράφηση και να συζητήσουν με τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Ακολούθησε Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στο Άγιο Όρος, ««Πάλαι μὲν ἱερόν, νῦν δὲ Ἅγιον Ὄρος λέγομεν»». Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε και χαιρέτησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Δημήτριος Μόσχος. Ακολούθως ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την φιλοξενία ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και εκπρόσωποι της σχολής αναχώρησαν για την ιστορική παρακείμενη Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αστερίου, όπου τους υποδέχθηκε κατά το αγιορειτικό τυπικό ο μετοχιάρης της μονής Αστερίου Γέροντας Αλέξιος Γιαννιός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ