Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο είχε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος στο πλαίσιο της επισκεψης των δύο στην Ίμβρο, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την αδελφική αγάπη και υποστήριξή του και παρουσίασε βιβλίο για την δημιουργία της τοπικής Εκκλησίας, λέγοντας «Γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία διατηρείται στην αγαπώσα καρδιά Σας και θα είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας υποδεχτούμε, Μακαριώτατε, εδώ».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασαν ισχυρή υποστήριξη για την ανάπτυξη της νεοπαγούς Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας πως «Ως δεύτερος και αποστολικός θρόνος, ακολουθήσαμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του πρώτου μεταξύ των Πρωτευόντων, και υποστηρίζουμε σθεναρά την Μακαριότητά σας ως Προκαθημένου, ευχόμενοι κάθε επιτυχία», ενώ προσέφερε στον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ένα εγκόλπιο, που απεικονίζει τη φυγή της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

Ετικέτες: