Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:38

ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΤΑΝ Η ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΙΤΟ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ η εκδήλωση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας με θέμα, «Όταν η ποίηση παίρνει τον λόγο για το απρόσιτο» με ομιλητή τον συγγραφέα – ποιητή Θανάση Χατζόπουλο.

Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων με Έλληνες συγγραφείς και διανοητές που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής από το 2010, προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο των διδασκόντων καθηγητών, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της σχολής όσο και καθηγητών άλλων σχολών, καθώς μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν ο κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης και η καθηγήτρια της ιατρικής σχολής, κ. Ντόρα Ψαλτοπούλου.

Την καινοτόμο αυτή πνευματική συνάντηση που με περισσή φροντίδα οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια κ. Κίρκη Κεφαλέα, προλόγισε ο κοσμήτωρ της θεολογικής σχολής Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας καθηγήτρια κ. Διοτίμα Λιαντίνη.

Ο τιμηθείς το 2013 με το βραβείο ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών κ. Θανάσης Χατζόπουλος αξιοποιώντας αποσπάσματα από ποιητικές συλλογές ανέδειξε το διάλογο
που καλλιεργείται μεταξύ Ποίησης και Θεολογίας, σε μία απόπειρα του ανθρώπου να έρθει σε κοινωνία με το απρόσιτο τον Θεό. Την εισήγηση του διακεκριμένου ομιλητή ακολούθησε συζήτηση με το κοινό με ερωτήσεις και παρατηρήσεις που αφορούσαν στη γόνιμη σύζευξη της θεολογίας με τη λογοτεχνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ