Την προσοχή των μητροπόλεων ως προς “την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς” εφιστά η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της.

Εν όψει Δεκαπενταύγουστου και του αναμενόμενου συνωστισμού που παρατηρείται τις μέρες αυτές στους ναούς, αλλά και την ώρα που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς, η Ι. Σύνοδος καλεί τον κλήρο σε “πιστή και μετά προσοχής τήρηση” των κανόνων που έχει θεσπίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος “συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας” τονίζεται με νόημα στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί και ισχύουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ι. Συνόδου

Εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή  την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γρα­φείο Τύ­που της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανα­κοι­νώ­νει ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.

Ετικέτες: