Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:48

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

Ι.Σ.ΚΕ: Συνάντηση με μητροπολίτες για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του συνδέσμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 21ην και 22αν Φεβρουαρίου ε.ε., ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.), Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και ο Αντιπρόεδρος, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στους Μητροπολίτες Κίτρους και Κατερίνης κ. κ. Γεώργιο και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  κ. κ. Ιωήλ, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής και αβραμιαίας φιλοξενίας.

Στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, πραγματοποιήθηκε μάλιστα Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής έκανε την κεντρική εισήγηση σχετικά με το έργο του Ιερέα στον σύγχρονο κόσμο, στο τέλος της οποίας επισήμανε τους στόχους και τις επιδιώξεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Κ.Ε. υπό τη νέα του σύνθεση.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους Κληρικούς για διάφορα θέματα τεχνοκρατικής φύσεως. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν, τόσο χρόνια θεσμικά προβλήματα και ζητήματα που αντιμετωπίζει ο εφημεριακός Κλήρος, όσο και θέματα γενικού εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση απέβη γόνιμη, καρποφόρα και εποικοδομητική. Επιδίωξη του Ι.Σ.ΚΕ. είναι να συνεχιστεί ο κύκλος των επαφών και των συναντήσεων και με άλλους Μητροπολίτες για να λάβουν γνώση των προθέσεων του Ι.Σ.Κ.Ε για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον εφημεριακό Κλήρο ώστε να βοηθήσουν στην επίλυσή τους, εντάσσοντας ει δυνατόν όλους τους Εφημερίους στον μοναδικό και νομίμως εκλεγμένο φορέα που τους εκπροσωπεί, ο οποίος καταβάλει επί σειράν ετών δυναμικές προσπάθειες – παρεμβάσεις ακόμη και εις την Πολιτεία.

Ωσαύτως εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες αιτούμενοι τις Αρχιερατικές τους ευχές και ευλογίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ