Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 | 3:03

Ι.Μ. Ηλείας: Παραχωρεί οίκημα για να στεγαστούν πυρόπληκτοι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ίδρυμα της μητρόπολης Ηλείας στο Πελόπιο παραχωρείται για τη στέγαση πυρόπληκτων της περιοχής, όπως ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Γερμανός.

Στο κτίριο του ιδρύματος, που είναι πλήρως εξοπλισμένο μπορούν να στεγασθούν έως και 60 άτομα, ενώ ήδη προσωρινά η μητρόπολη Ηλείας φιλοξενεί πυρόπληκτους και σε άλλους χώρους.

“Οι φωτιές πάντοτε είναι καταστροφικές, ευτυχώς δεν καταστράφηκαν άνθρωποι και είναι μόνο υλικές οι ζημιές. Αυτές προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα και οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Βέβαια όλη την ευθύνη δεν μπορούμε να την έχουμε εμείς, την ευθύνη την έχει το Κράτος και αυτό πρέπει να φροντίσει για να αποκατασταθούν και οι ελιές και τα αμπέλια, οι σταφίδες που έχουν καεί και ότι άλλο υλικό όπως και πολλά ζώα”, δήλωσε στο patrisnews.com ο μητροπολίτης Ηλείας.

“Επίσης μας ζήτησε το υπουργείο Παιδείας αν έχουμε χώρους για να φιλοξενήσουμε πυρόπληκτους”, πρόσθεσε και εξήγησε πως “ήδη διαθέσαμε αρκετούς χώρους για προσωρινή στέγαση και μας έφεραν από το νοσοκομείο Πύργου 16 άτομα που τα φιλοξενήσαμε μέχρι την Παρασκευή. Για μονιμότερα, όσων κάηκαν τα σπίτια τους και δεν έχουν που να μείνουν έχουμε το ίδρυμα του Πελοπίου, μπορούν να φιλοξενηθούν εξήντα άτομα ή μερικές ανάλογες οικογένειες. Είναι επιπλωμένο, είναι καινούργιο έχει κουζίνα, έχει θέρμανση. Μπορούν εκεί να μείνουν οικογένειες που τους κάηκαν τα σπίτια τους. Τώρα περιμένουμε. Εμείς το δώσαμε στο Κράτος, να το αναλάβει και να το λειτουργήσει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ