Η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου τιμήθηκε σήμερα στο ιστορικό παρεκκλήσιο του “Αϊ-Γιαννάκη”, του ενοριακού ναού του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Περιστέρι.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο οικείος μητροπολίτης, Κλήμης. Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο νέος εφημέριος του ενοριακού ναού, π. Ιωάννης Αντωνίου με τη συμμετοχή των συνεφημερίων του, π. Κωνσταντίνου Κολιπέτσα και π. Γεωργίου Μπικάκη.

Στη σύντομη ομιλία του, ο μητροπολίτης Περιστερίου αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, καθώς η Εκκλησία έχει θεσπίσει τον εορτασμό τριών μόνο γενεθλίων, του Κυρίου, της Θεοτόκου και του Τιμίου Προδρόμου. Ο κ. Κλήμης τόνισε ότι “ο άγιος Ιωάννης αποτελεί τον αυγερινό της Εκκλησίας μας, αφού με τη Γέννησή του και την επί γης παρουσία του προετοιμάζει την ανατολή του νοητού ήλιου, δηλαδή την έλευση του Σωτήρα Χριστού”.

Ακόμη, ο κ. Κλήμης ευχαρίστησε τους ενορίτες για την αγάπη που δείχνουν στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου και στα πρόσωπα των ιερέων της ενορίας, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.