Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:40

i-Κήρυγμα από τον Επίσκοπο Θεσπιών στους Αγίους Ακινδύνους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ένα πολύ ιδιαίτερο και hi-tech τρόπο κηρύγματος χρησιμοποίησε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του δήμου Αγίων Αναργύρων.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρησιμοποιώντας την ορολογία των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και τεχνολογίας, όπως iCloud, spam, ιός, σκληρός δίσκος, hacker, κυβερνοχώρος, virtual reality, desktop, αναφέρθηκε στο νέφος (iCloud) των μαρτύρων της Εκκλησίας και τους σήμερα τιμώμενους Αγίους Ακινδύνους, εκείνους που πρεσβεύουν και ξεκουράζουν όλους τους ανθρώπους από τα ανεπιθύμητα μηνύματα – spam της εποχής.

“Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, πολλούς αιώνες πριν, μίλησε πρώτος εκείνος για το iCloud της Εκκλησίας. Το νέφος των μαρτύρων είναι το το iCloud της Εκκλησίας προκειμένου να ελαφρύνεται ο όγκος, όπως λέει και το αποστολικό ανάγνωσμα, “Τοιγαρούν και ημείς, τοσούτον έχοντες περικείμενον ημίν νέφος μαρτύρων, όγκον αποθέμενοι πάντα”. Οι άγιοι μάρτυρες είναι τα δεδομένα που χρειάζεται κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Όποτε ο άνθρωπος έχει δυσκολία, να επικοινωνήσει με τον Θεό ή τον συνάνθρωπό του ή να βρει μια λύση, πηγαίνει στο iCloud της Εκκλησίας, ανοίγει τα δεδομένα, βλέπει τους Αγίους Ακινδύνους και παίρνει τη λύση και την απάντηση που ζητάει. Έτσι ξεκουράζεται ο σκληρός δίσκος των προβλημάτων και αδειάζει από τα ανεπιθύμητα μηνύματα (spam) του πονηρού, που αν δεν τα αντιμετωπίσουμε με τα κατάλληλα αντιβιοτικά, μπορούν να καταστρέψουν το λειτουργικό σύστημα της ψυχής μας. Και τα κατάλληλα αντιβιοτικά είναι η πίστη στον Θεό, η μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας και το καλύτερο αντιβιοτικό είναι η Θεία Κοινωνία που θα διώχνει τον κάθε hacker από τη ζωή μας”.

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε πως “η Εκκλησία με τον διαχρονικό της λόγο έχει μιλήσει αιώνες πριν γι’ αυτά που κάποιοι παιδεύτηκαν αιώνες μετά για να τα δημιουργήσουν. Και η Εκκλησία θα μιλάει γι’ αυτά ακόμα και όταν αυτά τα μέσα δεν θα υπάρχουν στον σημερινό ορατό κυβερνοχώρο. Όταν θα εξαφανιστεί κάθε τρισδιάστατη ή τετραδιάστατη πραγματικότητα, διότι η πραγματικότητα της Εκκλησίας δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα (virtual reality), αλλά μια πραγματικότητα που είναι γραμμένη με κόπο, αίμα και αγάπη. Και μια πραγματικότητα που είναι γραμμένη με αγάπη δεν γνωρίζει Κάδο Απορριμμάτων ψηφιακό ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά βρίσκεται στην Επιφάνεια (desktop) της Ιστορίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Συμεών, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Αντώνιο Μαλούφ, επιθεώρησε τις εργασίες αποπεράτωσης του κυρίως ναού, επαίνεσε τον ιερέα και τους ενορίτες για την πρόοδο των εργασιών και ευχήθηκε γρήγορα να τελεστούν και τα θυρανοίξια.

Το απόγευμα στις 4:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας των αγίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ