Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 0:34

H πρώτη Ανάσταση στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το προανάκρουσμα της Αναστάσεως του Κυρίου ακούστηκε σήμερα το πρωί, στον περικαλλή ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Τo «Ανάστα ο Θεός», ήχησε εν μέσω δυνατών κρότων και συνοδεύτηκε υπό τους πανηγυρικούς ήχους της καμπάνας, ενώ ο Ναός κατακλύστηκε από φύλλα που έπεφταν από την οροφή. Είναι το πρώτο μήνυμα της χαράς για την κατάργηση του θανάτου και την καθαίρεση του Άδη.

Στον Εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, με την συμμετοχή των εφημερίων του Ναού.

Ο κ. Κύριλλος στους πολυάριθμους πιστούς, που προσήλθαν στο Ναό να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, μοίρασε φύλλα δάφνης ευχόμενος “Καλή Ανάσταση”.

Το προηγούμενο βράδυ τελέστηκε ο Επιτάφιος θρήνος. Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από νωρίς το απόγευμα, καθώς εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν και να ψάλλουν τα Εγκώμια.

Εν συνεχεία μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου στους γύρω δρόμους με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλειώδης, ενώ το παρών έδωσε ο δήμαρχος Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ