Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:23

H πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λαμπρή ήταν για μια ακόμη φορά η πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο Αττικής. Με λατρευτικές συνάξεις η Ενορία και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ο Δήμος τίμησαν τους πολιούχους Ιατρούς Αγίους τους, το διήμερο 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017.

Των ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κος Χρυσόστομος, πλαισιωθείς από αρκετούς κληρικούς. Στον μεστό νοημάτων λόγο του (τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Θ. Λειτουργία) σκιαγράφησε την προσφορά των Αγίων Αναργύρων με τη ζωή τους, τις επιλογές τους, μέχρι το μαρτύριό τους. Επικαιροποίησε το μήνυμα που εκπέμπει η δράση των Αγίων στο σήμερα, όπου αν και βιώνουμε οικονομική κρίση η αλληλεγγύη έγινε γνώρισμα των Ελλήνων.

Αποκορύφωμα των Ιερών Ακολουθιών ήταν η πάνδημος λιτανεία των χαριτόβρυτων Λειψάνων των εορταζομένων Αγίων, ως και της θαυματουργής εικόνας τους. Συμμετείχε το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλή τον Δήμαρχο κο Νικόλαο Σαράντη, ο Εφημέριος της Καθολικής Ενορίας της περιοχής και οι Διοικητές του 301 Στρατοπέδου και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, τιμές απέδωσαν άγημα στρατού και η φιλαρμονική του Δήμου.

Παρά τον καύσωνα χιλιάδες χριστιανών, οικογένειες ολόκληρες, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν με υπομονή να τιμήσουν ποικιλότροπα τους Αγίους Αναργύρους, ζητώντας τους ότι επιθυμούσε ο καθένας. Το ίδιο κάνουν άλλωστε και κάθε Τετάρτη στην προς τιμή τους παράκληση που τελείται στον Ιερό Ναό τους στην οποία εκτίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανά τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ