Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 18:25

H πανήγυρη της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγυρίστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ναό της Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν εκατοντάδες πιστών, ενώ λίγο πριν την αρτοκλασία τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου ο όποιος στο σύντομο λόγο του προς το εκκλησίασμα τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής.

Κλείνοντας ευχήθηκε “ας γονατίσουμε και ας προσευχηθούμε μπροστά στην εικόνα Της, ώστε να μας αξιώσει να δούμε Θεού πρόσωπο”.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος ο οποίος στο κήρυγμά του είπε ότι “Ο Ιωακείμ και η Άννα δέχθηκαν ένα μεγάλο, υπερφυσικό δώρο από τον Θεό. Έφεραν στον κόσμο την κόρη, την Κυρία των ουρανών και των Αγγέλων”

Σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα είπε πως “Ο άνθρωπος που ακούει και ακολουθεί τον νόμο του Θεού θα είναι μακάριος” ενώ επεσήμανε ότι “Η Παναγία γεννάται κάθε μέρα, ξανά και ξανά”

Ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τους συλλειτουργουντες ιερείς, τους ιεροψαλτες και συνεχάρη όλους για την όμορφη πανηγυρη, ευχόμενος “Η γεννα της Παναγίας μας να γεννα πάντα τον Χριστό και την πίστη μας”.

Απόψε το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί με την λιτάνευση της εικόνας, προεστώτος του ιεροκήρυκα της μητροπόλεως Ιλίου αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου Κόκλα.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Άγγελος Κανέλλος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη και όσους βοήθησαν στην διοργάνωσή της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρκος Παπαγεωργίου – Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ