Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:58

H N. Ιωνία λιτάνευσε το “καύχημά” της, Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν απόψε οι εορτασμοί για την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου. Στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό,  σήμερα το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός,  όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, πλαισιωμένος από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο.

Ακολούθησε μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας και του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ποτάμι και συνόδευσαν τον έφορο και προστάτη της Μητροπόλεως στους γύρω δρόμους της περιοχής.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο κ. Γαβριήλ, τόνισε τη σημασία της σημερινής μεγαλειώδους πανήγυρης λέγοντας πως “Σήμερα ανανεώσαμε τη σχέση μας με το Θεό, καθώς αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, χρειαζόμαστε τη δική του ευλογία”.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, όπου απευθυνόμενος προς τον κ. Γαβριήλ, δήλωσε ότι “Από αύριο τόσο ο Θεοφιλέστατος Μακάριος, όσο και εγώ, επιστρέφουμε στις εστίες μας με πεπληρωμένες τις δεξαμενές της ψυχής μας, από τη φιλοξενία σας, την ευλάβεια του ιερού κλήρου σας, αλλά και από την πίστη του φιλακολούθου λαού σας. Εύχομαι ο Θεός να στηρίζει τη διακονία σας και τους πιστούς να σκέπει η Παναγία της Τήνου και ο Άγιος Γεώργιος”.

Σε όλες τις ακολουθίες μετείχαν πατέρες της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας &  Φιλαδελφείας, ο Δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ξεχωριστό τόνο έδωσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου που πλαισίωσε την λιτάνευση, καθώς και τα χορευτικά σωματεία του Νέου Ηρακλείου και των Καππαδόκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ