Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:31

H λιτάνευση στην Παναγία Γρηγορούσα στο Ζεφύρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στην Παναγία Γρηγορούσα Ζεφυρίου όπου τιμάται το Γενέσιο της Θεοτόκου.

Πληθώρα πιστών συμμετείχε στις ακολουθίες. Στην Θεία Λειτουργία και στην λιτάνευση προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας, συμπαραστατούμενος απο ιερείς όμορων ενοριών.

Κατά το κήρυγμά του ο π. Αγαθάγγελος τόνισε ότι “Η γέννηση της Θεομήτορος αποτελεί μέγα σταθμό, όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία και τη ροή αυτής. Πραματοποιήθηκε έτσι η υπόσχεση, που είχε δώσει ο Θεός, εντός Παραδείσου, στους Πρωτόπλαστους πως “απόγονος της γυναίκας θα συντρίψει την κεφαλή του τρομερού όφεος”.

Απόψε το απόγευμα παρά τον άσχημο καιρό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας, με την συμμετοχή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, των δημοτικών συμβούλων, των επισήμων, της Φιλαρμονικής και εκατοντάδων πιστών που αγνόησαν τον άστατο καιρό.

Ο προϊστάμενος του ναού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλν και βοήθησαν στην οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, που στηρίζει και βοηθά στην αποπεράτωση του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ