Πλήθος πιστών στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου για το ύστατο «χαίρε» στον ποιμενάρχη τους παρουσία των Αρχών του τόπου.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής κατέφτασε στον Καθεδρικό ναό Αποστόλου Παύλου η σωρός τού μακαριστού μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου. Η σωρός ευρισκόταν από το μεσημέρι στο δημοτικό νεκροταφείο Καβάλας, όπου και είχε μεταφερθεί από την Κομοτηνή (όπου έλαβε χώρα η ιατροδικαστική εξέταση).

Η σωρός του μακαριστού έγινε δεκτή με συγκίνηση και οδύνη από πλευράς των σχετικά λιγοστών (λόγω της ζέστης) παρευρισκόμενων -συγκίνηση που εξέφρασε και ο τοποτηρητής της μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Τραγική φυσιογνωμία η αδελφή του εκλιπόντος, η οποία κατέφτασε από την Αθήνα (όπου και διαμένει).

Αμέσως μετά το κήρυγμα του κ. Παντελεήμονος η σωρός του μακαριστού Προκοπίου ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα.

Παρακολουθήστε video και φωτογραφίες από την υποδοχή της σωρού του Ιεράρχου

Κατέφτασε η σωρός του μακαριστού κυρού Προκοπίου

Gepostet von Η Φωνή της Καβάλας am Sonntag, 30. Juli 2017

Πηγή: kavala-portal.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: